top of page

Як створити стартап? Топ-10 ідей для стартапів у сільському господарстві

Інновації розбестили світ, щось нове не означає унікальне. У голові сотні ідей, або ж навпаки, на думку не спадає, чим же можна здивувати. Стрімом зараз стали стартапи. Для когось справи відразу йдуть вгору, а хтось очікував іншого результату, ніж отримав. Які ж існують правила для того, щоб створити стартап та зробити його успішним?


1.    Визначте ціль, яку ставите перед собою

Проблем у світі багато, найкраще братися за ту, що найближча вам. Але пам’ятайте, для кого ви її створюєте. Ви маєте розуміти, що хочете створити, але бути націленими на майбутніх споживачів вашого продукту.


2.    Віра + Ентузіазм + Працьовитість = Успіх

Ніхто не повірить у вас, якщо ви самі у себе не повірите. Це золоте правило лише вершина айсбергу, ви маєте також і підтримувати свій ентузіазм на високому рівні. Багато стартапів «прогоріли» лише через те, що згасало захоплення ідеєю. Також працюйте, можливо буде важко, але ви зможете, повірте і прикладіть більше зусиль.


3.    Знайдіть команду мрії

Здається банальним, але не менш важливим. Ваша команда має поділяти ваше розуміння бізнесу, розуміти ідею стартапу та бути професіоналами. З командою вам може бути легше, головне знайти «правильних» людей.

Як створити стартап

4.    Будьте конкурентоздатними

Конкуренція – це і стимул, і розвиток. Ви не стоїте на місті та генеруєте креативні та оригінальні ідеї, коли відчуваєте тиск збоку. Також ми не просто маєте, а мусите знати своїх конкурентів. Це може вам допоїти корегувати свої концепцію стартапу. Наприклад, знати, що уже не варто робити, тому що воно не викличе такого резонансу, а що можна створити беручи до уваги певні недоліки.


5.    Рекламуйте себе

Без цього нікуди. Ви повинні про себе заявити. По-іншому, як про вас почує кожен на цьому світі? Продумайте найменші дедалі: текст, колір, зображення. Визначте, що саме ви хочете донести своєї рекламою, та які асоціації провести. Просувайте себе як у соціальних мережах та веб-сайтах, так і на вулицях міста та біл-бордах. Звичайно, все залежить від коштів, які ви виділите на рекламу. Якщо фінансова сторона, у вас на початку не спроможна охопити витрати на усі види реклами, сфокусуйтеся на тих платформах, де ваші потенційні споживачі.


6.    Завжди рухайтеся вперед

Маленькими кроками збудувати велику компанію. Як вам така інтерпретація? Самоудосконалюйтеся, змінюйтеся, шукайте нові підходи, свідкуйте за інноваціями, прогнозуйте, пропонуйте. Ось ваш рух вперед. Бачте ціль разом із перешкодами, але долайте їх. Ваша гра – ваші правила. Ваш стартап – ваша ідея. Розвивайте її.


7.    Розширюйте свої межі

Прибуток та цінність вашої компанії на ринку теж має зростати. І це не лише стосується економічної сторони. Важливим є і збільшення робочих місць. Із більшою кількістю працівників ви можете виконати більше роботи. Відповідно до цього розширити свої послуги, охопивши більші сфери своєї діяльності.


8.    Хто не ризикує, той не керує світом

Ризик завжди йде поруч із підприємцями. У бізнесі часто ризикують підписуючи певні контракти, пропонуючи модернізовані послуги, відкриваючи нові готелі, відкриваючи заклад поряд із потенційним конкурентом та багато іншого. А у стартапах саме лише слово натякає на ризик. Ви пропонуєте абсолютно новий продукт населенню. Ви не знаєте, як вони на це відреагують, але і не дізнаєтесь, якщо не спробуєте!


Топ-10 ідей для стартапів у сільському господарстві

Технічний світ стрімко розвивається, а разом з ним і аграрний. Сільське господарство уже давно вийшло на новий рівень та є високотехнічною галуззю, що не стоїть на місці та потребує нових розробок. Стартапи відкривають нові можливості не лише у соціальній сфері, а також у сільському господарстві. Ось декілька прикладі, як можна прибутково інвестувати у цю сферу.


1.    Контроль за цінами у одному додатку

Фермери часто ставлять свою ціну відносно вартості на ринку або за власним бажанням, приблизно до тих, що на ринку. Пошук даних та аналіз займає час, тому додаток допоміг би лише двома кліками знайти всю необхідну інформацію. Лише вести назву продукту чи сировини і система викидає всю інформацію, про ціни на ринку у різних областях та районах, і про те, де найбільший попит.


2.    Картографія

Це карта, яка показує, де є вільні поля, які здаються в оренду, які приватні, але виставленні на продаж. Про те, яким є склад ґрунту і які краще культури там вирощувати, які райони потребують більше добрив. Так підприємці зможуть знайти нові території чи запропонувати  свої послуги для покращення ґрунтових порід.


3.    Мобільна пасіка

Це пересувний чи стаціонарний бджолиний павільйон на основі фургона чи причепа, у якому розставлені бджолині вулики і також є усе необхідне ддля отримання меду. Доведено на практиці, що такий спосіб отримання меду приносить в рази більший добуток продукту і є досить рентабельним.


4.    Вермиферма

Розведення хробаків допоможе покращити стан ґрунту, що в Україні, зокрема, дуже виснажився протягом останніх років. Перевагою є те, що цей стартап не передбачає багато капіталовкладень. Також можна задіяти свій вид діяльності у рибальську сферу.


5.    Вирощування саджанців

Ця ідея актуальна у будь-яку пору року. Зимою це можуть бути саджанці ялинок, ялиць, сосен декоративних, які не виростають великими і є не несуть шкоди екології, як їх вирубка. А протягом цілого року це можуть бути дерева як плодові, так і широколисті чи хвойні.


6.    Флористика

Ця справа потребує особливої уваги, але прибуток того вартий. Оскільки цвітіння деяких квітів припадає на сезон їх попиту, вам потрібно знатися на тенденціях. Також, якщо у вас є бажання ви можете не продавати свій товар через посередників, а надавати послуги населенню самостійно.


7.    Продаж продуктів із малим виробництвом

Потрібно проаналізувати сегмент ринку і дізнатися, на які продукти є значний попит, але самої продукції мало чи її важко знайти. Це не обов’язково мають бути екзотичні фрукти, можна взяти той же часник. Насправді сухий часник (порошок) легше купити, ніж свіжий. Звучить парадоксально, але це ще один шанс для бізнесу.


8.    Виробництво сухофруктів та пастили

Пастила та сухофрукти стали дуже популярними на сучасному ринку. Цікавість полягає у тому, що, до прикладу, для пастили фрукти не обов’язково мають бути свіжими, навпаки, краще пом’яті, тобто ті, які часто не можуть продати через зовнішній вигляд. Для виробництва не потрібно багато ресурсів, хіба що час.


9.    Консервація та домашні напівфарбрикати

Людей, що мають можливість і час затрачати на приготування їжі все менше, а що казати про такі довготривалі процеси як консервація овочів та фруктів чи ліплення вареників. Такі страви люблять багато людей, але інколи їм легше купити, аніж приготувати самому. Ви можете скористатися цією можливістю.


10.  Виробництво соків

Тут потрібно дотримуватися певних правил хімії, щоб не довести сік до бродіння. Ви можете продавати соки зі свіжих фруктів та овочів. Як концентрований сік,  так і власний консервований. Оскільки екологія зараз є нагальною проблемою, можете продавати соки у скляній тарі, і пропонувати після використання повертати її. Так ви зможете і екологію зберегти, і мінімізувати витрати.

댓글

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가
bottom of page